Garnki Zillinger
Opinie: 0
Produkowane w Szwajcarii (w Zurych) garnki Zillinger to połączenie najwyższej technologii i eleganckiego designu. Wiekowe doświadczenie tej marki daje jej klientowi europejską jakość, jak również wyszukany styl i wzornictwo, nie zapominając przy tym o funkcjonalności produktu. Przez lata udoskonalania marki, obecnie firma zajmuje się produkcją zastaw stołowych, naczyń, noży i porcelany.
Kllient firmy Zillinger ma do wyboru kilka kompletów garnków z różnych serii Deluxe Cookware Set: ZL-702, ZL-703, ZL-705 oraz ZL-732. Każdy model przystosowany jest do przygotowywania zdrowych, pełnowartościowych posiłków, ponieważ materiał, z jakiego są wyprodukowane zapobiega przypalaniu się żywności oraz pozwala na gotowania przy użyciu małej ilości tłuszczu, wody i soli. Dlatego komplety te idealnie sprawdzą się do dietetycznej kuchni. Dodatkowo ich odporność na uszkodzenia mechaniczne i detergenty pozwala na swobodne czyszczenie garnków zarówno ręcznie w zlewozmywaku, jak i w zmywarce. Wygodzie gotowania sprzyjają też nienagrzewające się uchwyty oraz wbudowany termometr, umożliwiający kontrolę panującej wewnątrz naczynia podczas gotowania temperatury, a także specjalnie wyprofilowane brzegi, które zapobiegają skapywaniu.
Komfortem jest także możliwość korzystania z garnków na każdego rodzaju kuchni: elektrycznych, gazowych, halogenowych, ceramicznych oraz indukcyjnych.
Wyprodukowane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej garnki mają właściwości bakteriobójcze. Ich powierzchnia nie posiada żadnych porów ani szczelin, dlatego resztki jedzenia nie zalegają w nich. Jest to jeden z najbardziej wytrzymałych materiałów do produkcji naczyń kuchennych. Jest on bowiem odporny na:
- wysokie i niskie temperatury,
- detergenty,
- uszkodzenia mechaniczne (np. zadrapania, wgniecenia, wyszczerbienia),
- korozję.
Zastosowanie wielowarstwowego akutermicznego dna w naczyniach Zillinger zapewnia odpowiednią dystrybucję ciepła. Spód ma właściwości absorbujące owe ciepło, magazynuje je i równomiernie przekazuje do wyższych partii garnka. Korpus zaś szybko ogrzewa posiłek, co zapewnia oszczędność energii, a tym samym czasu i pieniędzy.