Garnki Ziffer
Opinie: 1
Szwajcarska firma Ziffer w swojej ofercie posiada szeroką gamę naczyń kuchennych ze stali szlachetnej. Materiał ten charakteryzuje się wysoką jakością, wytrzymałością na kwasy, zasady i wysokie temperatury czy detergenty. Nie wchodzi w reakcje z żywnością oraz nie przywierają do niej żadne mikroorganizmy.
Wielowarstwowe dno akutermiczne garnków Ziffer gromadzi, przewodzi i rozprowadza ciepło po ściankach o grubości kilku milimetrów tak, by umożliwić gotowanie przy użyciu niewielkiej ilości energii. Dodatkowo potrawy pozostają ciepłe na dłużej, a użytkownik oszczędza energię. Stal szlachetna zapobiega przywieraniu i przypalaniu się pokarmów, dlatego dania przygotowywane w tych naczyniach są zdrowe i nie tracą swojego prawdziwego smaku i aromatu. Oprócz tego tworzywo, z którego firma produkuje swoje wyroby, jest:
- trwałe i długowieczne,
- odporne na korozję, detergenty, wysoką temperaturę i kwasy żywnościowe,
- praktyczne i estetyczne.
Co więcej, szlachetna stal nierdzewna jest łatwa w czyszczeniu i wykazuje właściwości bakteriobójcze.
Struktura i materiał, z jakiego są wyprodukowane garnki, pozwala na korzystanie z nich na wszystkich typach kuchenek, również płytach indukcyjnych. Są łatwe w czyszczeniu, gdyż można je również poddać myciu zarówno ręcznemu, jak i w zmywarce. Ich powierzchnia jest gładka i nie posiada żadnych porów ani szczelin, co zapobiega gromadzeniu się resztek jedzenia w rogach, a specjalnie uformowane brzegi uniemożliwiają skapywanie podczas gotowania. Czynności w kuchni ułatwiają też uchwyty z nakładkami bakelitowymi, które nie nagrzewają się oraz nie wyślizgują z dłoni, a wbudowany termometr daje możliwość kontrolowania temperatury panującej wewnątrz garnka, na ściankach którego umieszczone są miarki do wygodnego odmierzania pożądanej ilości produktów do przyrządzenia.
Uchwyty do pokrywek uległy zniszczeniu. Nie mogę nigdzie ich zakupić. Jeżeli się mylę proszę o informację.