Garnki Zegg
Opinie: 0
Precyzja i dokładność wykonania charakteryzuje naczynia kuchenne szwajcarskiej marki Zegg. Firma specjalizuje się w branży akcesoriów gospodarstwa domowego. Produkuje między innymi zestawy sztućców, komplety noży czy serie garnków.
Naczynia kuchenne Zegg wykonane są z wysokogatunkowej chirurgicznej stali nierdzewnej. Powierzchnia garnków ma kilka warstw, a dna są grube i masywne. Zastosowanie takich materiałów i opatentowanie specjalnej technologii pozwala na szybkie i równomierne pogrzanie potraw, które na dłużej zachowują swoje ciepło i pozostają gotowymi do spożycia. Naczynia posiadają zarówno właściwości termiczne, jak i zdrowotne. Dają bowiem możliwość gotowania przy użyciu małej ilości wody i tłuszczu oraz soli. Materiał ten nie wydziela żadnych substancji chemicznych, których cząsteczki reagowałyby z żywnością, a dodatkowo stal nierdzewna ma właściwości bakteriobójcze, dlatego posiłki przygotowywane w garnkach Zegg są zdrowe, pełne smaku, aromatu i składników odżywczych.
Naczynia Zegg dzięki zastosowanej tu specjalnej technologii szybko pobierają ciepło i na długo je magazynują, oszczędzając tym samym energię, czas i pieniądze. Użytkownik tych naczyń ma możliwość gotowania piętrowego. Ich struktura przystosowuje je też do różnych źródeł ciepła: kuchenek elektrycznych, gazowych, jak również płyt ceramicznych i indukcyjnych. Większość modeli posiada wbudowany termometr, który umożliwia wygodne kontrolowanie panującej wewnątrz temperatury. Dozowanie płynów ułatwia zamieszczona na wewnętrznej powierzchni ścianki miarka, a przenoszenie jest łatwe dzięki bakelitowym nienagrzewającym się uchwytom. Garnki Zegg są wygodne do czyszczenia, ponieważ:
- przystosowane są do mycia ręcznego oraz w zmywarce,
- posiadają w odkręcanych gałkach pokryw termometry,
- ich konstrukcja zapobiega zaleganiu resztek jedzenia w kątach i brzegach garnka.
Brzegi tych naczyń zostały specjalnie wyprofilowane, by nie utrudniały napełniania oraz odlewania płynów bez brudzenia się oraz w celu zapobiegania skapywania podczas gotowania.