Garnki Swissner
Opinie: 0
Szwajcarskiej produkcji naczynia kuchenne marki Swissner powstają z najbardziej powszechnie stosowanego materiału do takich wyrobów, jakim jest chirurgiczna stal nierdzewna. Jest ona trwałym i długowiecznym tworzywem, które swoim wyglądem dostosuje się do wystroju każdej kuchni.
Chirurgiczna stal nierdzewna charakteryzuje się wysoką jakością, wytrzymałością na kwasy, zasady i zmienność temperatur oraz detergenty. Nie wchodzi w reakcje z żywnością oraz zapobiega przywieraniu do niej pokarmów i mikroorganizmów.
Kilkuwarstwowe dno akutermiczne garnków Swissner posiada właściwości akumulujące, przewodzące i rozprowadzające ciepło po powierzchni ścianek garnka tak, by skrócić czas trwania procesu gotowania. Dodatkowo potrawy w nich przygotowywane pozostają ciepłe na dłużej, a ich użytkownik tym samym oszczędza energię cieplną, czas i pieniądze. Co więcej, stal szlachetna zapobiega przywieraniu i przypalaniu się pokarmów, dlatego dania przygotowywane w tych naczyniach są zdrowe i nie tracą swojego prawdziwego smaku i aromatu. Dodatkowo jest ona:
- trwała i długowieczna,
- odporna na korozję, detergenty, wysoką temperaturę,
- praktyczna i estetyczna.
Co więcej, szlachetna stal nierdzewna jest łatwa w czyszczeniu i wykazuje właściwości bakteriobójcze.
Struktura i materiał naczyń kuchennych Swissner daje możliwość korzystania z nich na wszystkich typach kuchenek, również płytach indukcyjnych. Nie sprawiają one trudności w czyszczeniu, gdyż można myć zarówno w zlewozmywaku, jak i w zmywarce. Sposób, w jaki zostały wykonane te garnki, zapobiega gromadzeniu się resztek jedzenia w rogach, ponieważ ich powierzchnia nie posiada szczelin i porów, a specjalnie uformowane brzegi uniemożliwiają skapywanie podczas gotowania. Gotowanie ułatwiają też uchwyty, które nie nagrzewają się oraz nie wyślizgują z dłoni. Naczynia kuchenne Swissner przystosowane są do gotowania piętrowego.