Garnki Rozenberg
Opinie: 0
Naczynia kuchenne wykonane z najtrwalszego z możliwych materiałów, czyli stali nierdzewnej, oraz przystosowane do przygotowywania szybkich, lecz zdrowych posiłków w swojej ofercie posiada forma Rozenberg.
Chirurgiczna stal nierdzewna 18/10 jest najtrwalszym i najbardziej wytrzymałym materiałem, z którego wytwarza się naczynia kuchenne. Jej najważniejszą cechą jest to, że wykazuje się ona odpornością na korozję i uszkodzenia mechaniczne, takie jak zadrapania, stłuczenia, wgniecenia. Co więcej, wytrzymała jest również na inne czynniki zewnętrzne, a między innymi wysokie i niskie temperatury (a także ich zmiany) i czyszczące środki chemiczne. Dlatego też użytkownik tych naczyń ma możliwość bezpiecznego i wygodnego ich mycia zarówno ręcznie, jak i w zmywarce.
Naczynia Rozenberg posiadają kilkuwarstwowe dna akutermiczne. Jest to opracowana konstrukcja spodu, zapewniająca szybkie i równomierne rozgrzanie potrawy znajdującej się wewnątrz garnka. Taki system polega na tym, że owe dno posiada właściwości kumulujące otrzymywane ciepło, które dodatkowo rozprowadza po całej powierzchni ścianek garnka, sprawiając, że posiłek nie rozgrzewa się wyłącznie od spodu, a również po bokach. Ciepło to jest też bardzo długo uwalniane, dlatego żywność utrzymuje wyższą temperaturę na długo po zakończeniu gotowania. Dodatkowymi walorami naczyń kuchennych Rozenberg są:
- praktyczne uformowanie brzegów, które zapobiegają skapywaniu,
- nienagrzewające się uchwyty,
- stalowe lub szklane pokrywy przystosowane do obiegu zamkniętego, czyli przyspieszające gotowanie,
- przystosowanie ich do każdego rodzaju kuchenek.
Większość modeli posiada polerowaną i błyszczącą powierzchnia, dopasowująca się do każdego wystroju wnętrza kuchni.