Garnki Laffert
Opinie: 0
Najwyższej jakości chirurgiczna stal chromowo – niklowa 18/10 jest materiałem, z którego swoje naczynia kuchenne tworzy francuska firma Laffert.
Naczynia wykonane z materiału, którego do produkcji swoich wyrobów stosuje firma Laffert, jest gwarancją wytrzymałości i trwałości naczyń. Stal szlachetna wykazuje właściwości bakteriobójcze, więc przechowywanie w nich żywności jest bezpieczne i niegroźne dla zdrowia człowieka. Jest ona również nierdzewna i długowieczna. Producent opatentował specjalną kompozycję warstw stopu aluminium oraz stali chromowo – niklowej. Owy dysk aluminiowy został wprasowany z siłą 1200 ton w dno garnka, dlatego jest trwały i spód nie rozwarstwia się. Zastosowano go tam, by natychmiastowo pobierał otrzymywaną energię, gromadził ją i rozdzielił równomiernie po całej powierzchni garnka. Taka struktura daje garnkom Laffert dodatkowe właściwości termiczne:
- utrzymywanie ciepła potraw przed dłuższy czas,
- szybkie nagrzewanie posiłków,
- możliwość kontroli wewnątrz naczynia (miernik temperatury na pokrywach).
Materiał garnków przystosowuje je do wszystkich rodzajów kuchni, w tym również płyt indukcyjnych.
Garnki są przystosowane do gotowania z użyciem niewielkiej ilości wody i tłuszczu oraz soli, co sprzyja przygotowywaniu zdrowych posiłków. Tak przyrządzone jedzenie zachowuje swoje naturalne składniki odżywcze i witaminy. Zmywanie zaś jest wygodne, ponieważ można czyścić je zarówno w zmywarce, jak i ręcznie w zlewozmywaku.