Garnki Kaiserhoff
Opinie: 0
Firma Kaiserhoff w swojej ofercie posiada naczynia kuchenne zarówno ze stali szlachetnej chromowo-niklowej, jak i aluminium. Naczynia tej firmy tworzone są przy użyciu najnowszych technologii.
Serie garnków tworzonych z masywnego odlewanego aluminium przeważnie pokryte są kilkoma warstwami teflonowej nieprzywierającej powłoki o fakturze granitu. Dobranie aluminiowego korpusu i ferromagnetycznego dna umożliwiają korzystanie z naczyń na wszystkich typach kuchenek, w tym również na płytach indukcyjnych. Dodatkowo spód ma właściwości akutermiczne, co oznacza, że ma zdolność magazynowania ciepła i rozprzestrzeniania go po całej powierzchni garnka. Skraca to czas nagrzewania zarówno naczynia, jak i posiłku w nim znajdującego się, pozostawiając go przy tym na dłużej ciepłym i gotowym do spożycia. Aluminium charakteryzuje się również tym, że przy zachowaniu dużej gęstości materiału i grubych ścian naczynia, jest lekki i jednocześnie trwały. Daje również możliwość gotowania w temperaturze do 260 stopni Celsjusza.
Naczynia wykonane ze stali chromowo – niklowej mają podobne właściwości. Ich dna również są akutermiczne, dzięki czemu czynią naczynie bardziej ekonomicznym. Materiał ten jest niezwykle trwały i odporny na korozję, detergenty i kwasy żywnościowe. Co więcej, wykazuje wytrzymałość na zarysowania, rozwarstwienia czy odpryskiwania.
Większość modeli posiada:
- pokrywę z masywnego żaroodpornego szkła z odpowietrznikiem,
- nitowane uchwyty z bakelitowymi nakładkami.
- ferromagnetyczne dno umożliwiające korzystanie z nich na wszystkich typach kuchenek.
Naczynia kuchenne Kaiserhoff umożliwiają też zdrowe niskotłuszczowe gotowanie.