Garnki Go Cook
Opinie: 0
Go Cook Professional w swojej ofercie ma wiele rodzajów naczyń kuchennych: garnki, rondle, patelnie i inne. Firma zapewnia, iż ich wyroby są trwałe i przy odpowiednim użytkowaniu długo posłużą ich nabywcy.
Garnki Go Cook Professional w większości wykonane są z wysokojakościowej szlachetnej stali nierdzewnej. Ich dno zbudowane jest z kilku warstw. Takie rozwiązanie pozwala użytkownikowi oszczędzić energię elektryczną, czas i pieniądze. Spód o takiej konstrukcji ma bowiem właściwości absorbujące otrzymywane ciepło. Co więcej, równomiernie i szybko rozprowadza je po całej powierzchni ścianek naczynia, dlatego czas podgrzewania przygotowywanej żywności skraca się, gotowy już posiłek na dłużej pozostaje ciepły i gotowy do spożycia. Materiał, z jakiego zostały wyprodukowane posiada wiele przydatnych w kuchni własności. Wytwarzany jest on z całej rodziny stopów na bazie żelaza, wykonanych z ponad 50 różnorodnych składników. Takie tworzywo jest jednym z najpopularniejszych i najpowszechniej stosowanych na całym świecie stopów metali.
Stal nierdzewna z reguły polerowana jest na wysoki połysk, który przy sporadycznym czyszczeniu chemicznym utrzymuje się przez całe życie garnka. Powierzchnia naczynia pokryte są niewidzialną warstwą pasywnego tlenku, zapewniającego odporność na korozję. Dodatkowo wykazuje się wytrzymałością na eksploatację naczyń nawet w trudnych warunkach – wysokich i niskich temperaturach czy środkach chemicznych (detergentach).
Dużym ułatwieniem dla czynności w kuchni jest przystosowanie garnków Go Cook do wszystkich rodzajów kuchenek:
- elektrycznych,
- gazowych,
- halogenowych,
- ceramicznych,
- płyt indukcyjnych.
Ich specjalnie wyprofilowane brzegi uniemożliwiają skapywanie, a dokładnie skonstruowane połączenie spodu ze ściankami oraz powierzchnia korpusu bez porów i szczelin zapobiegają zbieraniu się tam resztek żywności i bakterii, dlatego też jest łatwy do czyszczenia, a ułatwia to dodatkowo możliwość czyszczenia naczynia w zmywarce. Naczynia kuchenne Go Cook posiadają miarkę ułatwiającą dozowanie produktów oraz stworzone są do gotowania z użyciem niewielkiej ilości wody oraz tłuszczu, co pozwala na zachowanie pełni smaku i aromatu oraz witamin i minerałów.