Garnki Cori
Opinie: 0
Garnki Cori wykonane są z wysokiej jakości nierdzewnej stali nierdzewnej przez polskiego producenta, firmę Tadar. Wszystkie naczynia posiadają kilkuwarstwowe dno termiczne, które sprawia, że żywność w nich przygotowywana szybko się gotuje lub podgrzewa i na dłużej pozostaje ciepła, ponieważ zebrana energia rozprowadzana zostaje po całej powierzchni garnka. Materiał, z którego są wykonane, ma właściwości bakteriobójcze. Co więcej, jest to wytrzymałe i długowieczne tworzywo odporne na zarysowania, stłuczenia, odpryskiwania oraz działanie detergentów. Nie wykazuje się wrażliwością na działanie wysokich temperatur, kwasów żywnościowych i korozję.
Naczynia Cori Tadar dostępne są w różnych kształtach, rozmiarach i kolorach, dzięki czemu można dopasować je do każdego wystroju kuchni. Nadają się do gotowania przy użyciu niewielkiej ilości wody i tłuszczu, a co za tym idzie – potrawy w nich przygotowane są zdrowe i nie tracą swoich wartości odżywczych i witamin, jednocześnie zachowując swój pełny smak i aromat. Producent sugeruje stosowanie kilku wskazówek, by naczynia na długo zachowały swoją funkcjonalność i estetykę:
- wygotowanie garnka w wodzie z środkiem czyszczącym przed pierwszym użyciem,
- nieużywanie do mycia stalowych szczotek ani silnych żrących płynów,
- wielkość płomienia z kuchenki gazowej nieprzekraczająca poza dno garnka.
Dodatkowo producent przestrzega, że w czasie użytkowania na dnie naczynia mogą pojawić się pewne przebarwienia, niewpływające jednak na jakość gotowania i smak potraw. Stal nierdzewna na skutek przegotowania może zmienić kolor na żółto–fioletowy.
Budowa garnka zapobiega brudzeniu się naczyń i skapywaniu po nich skraplającej się pary wodnej, czemu służą specjalnie wyprofilowane brzegi. Naczynia i pokrywy posiadają wygodne do chwytania uchwyty, a dodatkowo nadają się na wszystkie rodzaje kuchenek.