Garnki Bergner
Opinie: 1

Od 16 lat w branży z artykułami AGD działa spółka Bergner. Jest to europejska firma, posiadająca swoją siedzibę w Hong Kongu. Działa na całym świecie, głównie na rynkach w Europie Środkowej, Wschodniej oraz Azji Południowo-Wschodniej.
Naczynia kuchenne Bergner wykonywane są z odlewanego stopu aluminium. Pokryte są specjalną powłoką ceramiczną. Takie nanotechnologiczne pokrycie tworzy trwałą, gładką bez porów powierzchnię, dzięki czemu jedzenie w nich przyrządzane nie zalega w szczelinach i zagłębieniach, nie przywiera do powierzchni i nie przypala się. Daje to możliwość przyrządzania zdrowych dań przy użyciu małej ilości tłuszczu i wody. Co więcej powierzchnia ceramiczna nie wydziela szkodliwych dla ludzkiego organizmu substancji chemicznych, ponieważ nie zawiera PTFE, czyli politetrafluoroetylenu charakterystycznego dla teflonu, oraz PFOA (kwas perfluorooktanowy) – substancji nieulegającej rozkładowi i zalegającej w środowisku przez setki lat. Dodatkowe atuty powłoki ceramicznej to:
- wytrzymałość w temperaturze do 450 stopni Celsjusza,
- odporność na zarysowania, uszkodzenia,
- odporność na substancje chemiczne, w tym detergenty,
- łatwość w utrzymaniu czystości i higieny.
Garnki Bergnera posiadają wielowarstwowe dno, które szybko absorbuje ciepło, rozprowadza je po całej powierzchni garnka oraz na długo je utrzymuje. Łatwość gotowania zapewniają też antypoślizgowe, sylikonowe uchwyty, które nie nagrzewają się i zapewniają bezpieczeństwo w przenoszeniu naczynia. Modny design sprawia, że garnki te nadają się do każdego wystroju kuchni.
W moim garnku Bergner 18/10 edelsthl rostfrei rozwarstwiło się dno. Co z tym zrobić? Jakie są przyczyny? Czy firma uwzględnia reklamacje w takim wypadku?